Σαντορίνη Ηλιοβασίλεμα

Η δύση του ήλιου, τα ηλιοβασιλέματα στην Σαντορίνη

Το κάθε ηλιοβασίλεμα στην Σαντορίνη είναι ένα μοναδικό υπερθέαμα. Επειδή όλοι οι οικισμοί της Σαντορίνης που βρίσκονται στο φρύδι της Καλντέρας βλέπουν την θάλασσα από ψηλά, καθώς έχουν αρκετό υψόμετρο και έχουν δυτικό προσανατολισμό, από όπου και να δεις το ηλιοβασίλεμα είναι μια ξεχωριστή πανέμορφη εμπειρία.

Σαντορίνη Ηλιοβασίλεμα

Καταπληκτικό είναι το ηλιοβασίλεμα και από άλλα σημεία της Σαντορίνης, από την κορυφή του προφήτη Ηλία, από το ύψωμα της αρχαίας Θήρας, από τον Φάρο, από το κάστρο του Πύργου και από την παραλία της Βλυχάδας.

Βέβαια το σημαντικότερο είναι ότι μαζί με την δύση του Ήλιου βλέπει κανείς και την Καλντέρα που είναι ένα υπαίθριο γεωλογικό μουσείο τεραστίων διαστάσεων. Η μεγάλη προβολή που έχει γίνει στο ηλιοβασίλεμα συγκεκριμένων περιοχών όπως της Οίας, έχει ώς αποτέλεσμα μερικές μέρες τον Αύγουστο να μην έχεις που να σταθείς για να δεις το ηλιοβασίλεμα.

Ενώ το ηλιοβασίλεμα στην Οία αλλά και στα άλλα μέρη της Σαντορίνης δεν το βαριέσαι ποτέ, το να ακούς να χειροκροτάνε τον ήλιο τη στιγμή που χάνετε στον ορίζοντα, όσο και καλή διάθεση να έχεις, ε κάποια στιγμή καταντάει αηδία.