Σαντορίνη Παραλία Βλυχάδα

Η παραλία της Σαντορίνης που θυμίζει σεληνιακό τοπίο

Η Παραλία της Βλυχάδας στην Σαντορίνη είναι μια τεράστια παραλία που ξεκινάει από το λιμάνι των ψαράδων στον ομώνυμο οικισμό. Αν στην Σελήνη υπήρχαν παραλίες σίγουρα θα είχαν μια παρόμοια μορφή. Στην Βλυχάδα θα βρείτε την ίδια μαύρη άμμο που υπάρχει σε όλες τις παραλίες της Σαντορίνης αλλά την διαφορά την κάνουν οι γεωλογικοί σχηματισμοί στην πλάτη της παραλίας.

Σαντορίνη Παραλία ΒλυχάδαΗφαιστειακή τέφρα, θηραική γη, ελαφρόπετρα και άμμος σχηματίζουν μοναδικά σχήματα σε γήινα χρώματα, σε ένα αέναο παιχνίδι με το νερό και τον αέρα της Σαντορίνης. Από μακρυά μοιάζουν με βράχια ή για την ακρίβεια γλυπτά πάνω σε βράχο. Από κοντά διαπιστώνεις ότι γλύπτης είναι το ηφαίστειο και τα στοιχεία της φύσης που μετασχηματίζουν συνέχεια το εύπλαστο υλικό. Μάλιστα αν φυσάει βλέπεις το τοπίο να μετασχηματίζεται εκεί μπροστά σου.

Στην Βλυχάδα θα βρείτε ένα μικρό μπαράκι για τα απαραίτητα, ενώ στο λιμανάκι πριν από την παραλία υπάρχουν και ταβέρνες με φρέσκο ψάρι. Ξαπλώστες και ομπρέλες θα βρείτε στην αρχή της παραλίας ενώ αν συνεχίσετε με τα πόδια μπορείτε να κολυμπήσετε με περισσότερη ησυχία και σχετική απομόνωση.